- kotiseutujuhla, jossa merikarvialla vaikuttavia esiintyjiä ja juhlapuhujaksi kutsutaan joku alansa huippu - kotiseutujuhlassa julkaistaan vuoden huvitusherra sekä vuoden kotiseututeko - kotiseutukierros, kiertoajelu johonkin oman tai naapuri kunnan kohteeseen ja matkalla kerrotaan paikan taustat ja tarinat
Merikarvian Joululehdet
1993 alkaen on vuosittain toteutettu yhdessä LC Merikarvian kanssa
Perinteen keräys ja talletus on seuran keskeistä toimintaa.
- Vanhojen valokuvien kopiointi ja kuva-arkisto - Erilaisia kirja projekteja syntyy seuralta aika-ajoin
Pyttymakasiini,
tilat on vuokrattu kunnalta Merikarvian pyttyastiateollisuus on Merikarvia- seuran tutkimusydintä. Seuran toiminnassa puuastiateollisuuden historian yhteen paikkaan kokoaminen on ollut seuran yksi keskeisimmistä tutkimuskohteista. Erityisesti seuran kunniapuheenjohtaja Jorma Rinne on puuhannut tämän aiheen parissa ansiokkaasti.
Kotiseutuillat
keräävät nykyisiä ja entisiä merikarvialaisia syventämään tietojaan ja jakamaan muistojaan menneistä vaiheista kulloisenkin teeman mukaan asiantuntevien alustajien kanssa.
Avustustoiminta
- Kunnan museoiden avustaminen voimavarojen puitteissa: Korsu, Kalastusmuseo, Kotiseutumuseo, Kirjailijakoti, Kirkkomakasiini, Uudentalon mylly - Seura antaa stipendin koulun kevätjuhlassa kotiseutuhenkiselle oppilaalle ja seura tukee musiikkiharrastusta.
1. Kylien muodostuminen Merikarvialle 2. Lampuodit ja torpparit 3. Rusthollit 4. saariasutus 5. ensimmäiset huvilat rannikolle ja saariin 6. Vappeet 7. Karjalaiset eli siirtoväki 8. ensimmäiset kulkuvälineet 9. koulujen perustamiset 10. metsästysseurat 11. salakapakat, salakuljetus ja pirtu 12. viinanpoltto 13. nälkäkivi 14. lääkärien, pappien ja opettajien merkitys 1800-1940 luvulle saakka 15. vanhat jo kadonneet ammatit 16. urheilutoiminta 17. merikarvialaiset puvut, naisen ja miehen puku 18. Merikarvian teiden ja koulujen nimien määrittämiseen osallistuminen 19. Vanhan paloaseman rahallinen tukeminen 20. Merikarviaa koskevan kirjallisen tiedon kokoaminen 21. Kotiseutuliiton työhön osallistuminen 22. Hylkeenpyytäjä Sireenin mökin siirtäminen kalastusmuseon alueelle 23. Merikarvian kesäasukkaat mukaan toimintaan 24. lukiolaiset mukaan kotiseututyöhön 25. Lukkarin puustelli 26. Kalastus merellä ja joella 27. Merikarvialaiset veneenrakentajat ja veneiden erityispiirteet 28. Alkutuotannon eli maa- ja metsätalouden sekä kalastuksen ja käsityötaitojen nivoutuminen toisiinsa joko vain naisnäkökulma tai koko perhettä koskeva kokonaisuus 29. Muuttuva merimiesammatti aina kauppalaivoista yhteysaluksiin ja jäämurtajiin 30. Metsästys- ja riistanhoitotyö - Metsästysseura X:n näkökulma 31. Marjojen - ja muiden luonnontuotteiden keruu osana paikallistaloutta, mm. apteekkien lääkekasveista ja järviruokojen hyödyntämisestä nykyajan tyrnituotteisiin 32. Hevonen ihmisen apuna