Seura
Uu­ti­sia
His­to­riik­ki
Ta­pah­tu­ma­ka­len­te­ri
Seuran toimintaa
Merikarvian kylätaulut ja maankohoamismerkki
Menneet tapahtumat ja hankkeet
Pe­rus­ta­mi­nen
Merikarvia-seuran säännöt
Merikarvian joulu...
Pu­hei­ta
Merikarvia-seuran 10- ja 20-v juhlat
Merikarvia-seuran 30-vuotis juhla
Myytäviä tuotteita

Kyykkää Merikarvialla

KYYKKÄ-KISA
Merikarvia-seura ry järjesti 24.8.2016 kello 18.00 alkaen Rysän takana olevassa jääkiekkokaukalossa Kyykkä-kisan, joka on karjalaisten seurapeli.
Noormarkun Karjala-seuran edustajat toivat Kyykkäpelissä tarvittavat välineet tähän tapahtumaan. Lisäksi paikalla oli Harjavallan Karjalaseuran edustajat. Kisa kokosi paikalle 32 seuraajaa ja uudenlaiseen kisaan tutustujaa. Karjalaiset juuret omaava Anna-Liisa Varsamäki os. Olkkonen järjesti hienosti paikalle kahvitarjoilun kastamisineen, siitä kiitos hänelle.

Merikarvia-seura toivoi, että mahdollisimman monet merikarvialaiset tulisivat seuraamaan tätä karjalaisten seurapeliä. Hyvin kutsua noudatettiinkin. Aivan mukavaa oli ja merikarvialaiset onnistuivat ja oppivat kyykän salat helposti. Varsinkin Tattarin suvun edustajat entisestä Hiitolan kunnasta onnistuivat kaatamaan kyykkiä hyvin heittosauvoilla.

Noormarkkulaiset esittelivät aiemmin kesällä Noormarkussa merikarvialaisille Noormarkun hautausmaalla sijaitsevan upean Karjala-patsaan sekä tarjosivat Kaharin kotiseutumuseolla hienon kahvituksen ja karjalaista ohjelmaa, josta tässäkin yhteydessä kiitos seuran puheenjohtajalle Jouko Hämäläiselle ja muille paikalla olleille henkilöille. Noormarkkulaiset saivat Merikarvian karjalaisilta muistoksi käynnistä merimaalari Olavi Juutilaisen venetaulun.

Tilaisuudessa selvisi hyvin, mistä kyykkäpelissä on kysymys ja mitä taitoja se vaatii. Merikarvia-lehti ja Luoteiskunnat-lehti tekivät jutun kyykästä.
Kyykkäpeli jatkuu ensi vuonna uusilla kisoilla. Puhuttiin Melu:n Kuvaskankaan kentällä kisaamisesta...


Kuvat: Soile Heikintalo
Päivitetty 30.4.2022 - Tulostettava versio -
 
 
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations OyLisätietoa evästekäytännöstä